آموزش شنا به خردسالان ( 5. شنای زیر آب بدون کمک )
هفته ها بازی ، تمرین و صبوری عواملی هستند که برای شکل گیری یک اتفاق فوق العاده که باعث شنای بدون کمک کودک میشود ضروری هستند . کودکی که برای اولین بار بین والدینش یا دو نفر شنا میکند احساس بیوزنی ، لذت و آزادی حرکت میکند . این حرکات جدید و تحت پوشش کامل آب ، مراحل رشدی زیادی را تحت تأثیر قرار میدهد . به طور مثال در کنار ارتقاء مهارتهای حرکتی و درک فضایی ، ظرفیت ششها را هم افزایش میدهد .
– اهداف و نکات آموزشی :
زمانی که کودکتان در اجرای شنای کمکی کارآمد شد به عنوان بخشی از بازی گرفتن توپ ، شنای بدون کمک را جایگزین آن کنید . اگر کودکتان سه ساله یا بیشتر است ، به جای این مهارت ، شنای مسافت کوتاه را تمرین کنید ، مطمئن شوید که خونسرد و آرام هستید .
- تا سینه ، با فاصلهی ۱۲۰ سانتی متری فرد مقابل به ایستید . کودکتان را در وضعیت سر خوردن نگه دارید و سپس او را آماده نفس گیری کنید . دقت کنید که کودک نفس خود را حبس کرده باشد ، و سپس به آرامی او را به جلو و زیر آب ببرید ، به طوری که صورتش زیر آب برود . او را زیر آب به آرامی به جلو هل دهید و رهایش کنید .
- هر دو با هم ، از لحظه زیر آب رفتن کودک شروع به شمارش «یک و دو» کنید . همیشه مطمئن شوید که مدت زمان زیر آب بودن کودکتان از سطح آمادگی او بالاتر نرود . کودکتان باید در وضعیت افقی باشد و با پا زدن یا سرخوردن حرکت کند .
- با شماره دو فرد مقابل باید با گرفتن زیر بغل کودک او را به سطح آب بیاورد . او باید از سلامت کودک مطلع شود و بعد او را با جایزهای تشویق کرده و حواسش را به اسباب بازی یا فعالیت دیگری پرت کند . اولین شنای بدون کمک نباید بیش از دو ثانیه طول بکشد و شما نیز باید تعداد تکرار این تمرین را به سه یا پنج بار محدود کنید . پس از هر ۱۰ دور آموزشی یک ثانیه به مدت شنای زیر آب اضافه کنید . البته این افزایش زمان شنا باید مطابق با آمادگی و توانایی کودکتان باشد و نهایتا نباید بیشتر از پنج ثانیه شود .
تعادل :
تعادل پیدا کردن در آب یک تجربهی خاص است که مکمل یادگیری تعادل در خشکی میباشد . چگالی آب محیط اطراف به همراه ثقل تغییر یافتهاش ، کودکی که در آب قرار میگیرد را احاطه میکند ، از او حمایت کرده و باعث شناوری کودک میشود تا این که او یاد بگیرد مرکز ثقل خود را پیدا کرده و حفظ کند . این روش یک راه مناسب برای آموزش تعادل به کودکان است ، زیرا او نیاز دارد در همهی زمانها وقتی که به جلو میرود یا مسیرش عوض میشود و یا به صورت دایرهای میچرخد ، به طور مداوم خود را با محیط اطرافش وفق دهد .
- کودک خود را در وسط یک وسیله شناور قرار دهید به طوری که شبیه یک اسب روی آن بنشیند و آن را براند . شما میتوانید از کنار مراقب او باشید و یا همانند کودک روی آن بنشینید و دور کمر او را بچسبید .
- شعری با این مضمون بخوانید: ( رو رو با قایق در مسیر آب پاروزن شادی کن سوی من بشتاب ) و در همین زمان یک بار او را به چپ بچرخانید و بار دیگر به سمت راست بچرخانید . به آرامی و با کنترل او را دو دور ۳۶۰ درجهای به چپ و سپس دو دور به راست بچرخانید و هر کدام را با یک پرش بزرگ درجا تمام کنید .
نکات ایمنی :
کودکان حرکات سریع و ناگهانی دارند ، پس مراقب این گونه حرکاتشان باشید تا تعادلشان را از دست ندهند . هر وقت کودکتان روی یک وسیله شناور سوار است ، یا با دست او را بگیرید و یا با دستانتان دور او را احاطه کنید . به خاطر داشته باشید که اسباب بازیها و وسایل شناوری استخر ، وسایل نجات نیستند ، پس هیچ گاه فرزندتان را در استخر تنها نگذارید .
مقالات مرتبط : آموزش شنا کودکان
زمان خروج از آب :
حتی اگر کودکتان خسته هم شده باشد ، نمیخواهد از آب بیرون برود ، به خصوص زمانی که یک جلسه آموزش لذت بخش را داشته باشد . وجود یک الگوی خارج شدن به کودک نشان میدهد که وقت بیرون رفتن از آب است . به طوری که خارج کردن وی از آب را راحت تر میکند . ما به عنوان این الگو از « زنگ زدن با . . . » استفاده میکنیم .
پس از چند هفته ، وقتی کودک شما در نفس گیری مهارت کافی را پیدا کرد و توانست بدون کمک شما شنا کند حالا او میتواند به طور عمودی زیر آب برود .
در استخری به عمق سینه به ایستید ، زیر بغل کودک را گرفته و او را پشت به خود نگه دارید . همراه با خواندن آواز ، کودک را به صورت دایره وار به چپ بچرخید و سپس او را به صورت عمودی ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر بالا بیاورید .
۲- همین طور که آواز میخوانید او را به آرامی زیر آب ببرید و او را نیم تا یک ثانیه نگهدارید . ( در صورتی که کودکتان تازه کار است ، او را به مدت چندین هفته و به آرامی زیر آب ببرید و روی سرش آب بپاشید . )
3- پس از زیرآبی ، به آرامی او را به سطح آب بیاورید ، سپس رو به خود بچرخانید و او را به خاطر خوب انجام دادن تمرین با یک جایزه تشویق کنید . به زودی او متوجه خواهد شد که این الگوی بیرون رفتن نشانهای است بر پایان جلسه آموزش و این لحظه زمان خروج از استخر میباشد .
ثبت نام کلاس آموزش شنا : کلاس آموزش شنا
نکات آموزشی :
کودکتان را به آرامی بالا و پائین بیاورید و او را در طول یک زنجیرهی حرکتی طولانی با ملایمت حرکت دهید . در صورتی که کودکتان از زیر آبی رفتن خوشش میآید و شما هم دوست دارید که با او زیر آب بروید ، طوری کودک را نگه دارید که رو به روی شما باشد ، او را بلند کنید و به همراه شمارشتان نفس بگیرید و با هم برای مدت کوتاهی زیر آب بروید .
دیدگاهتان را بنویسید