آموزش شنا به خردسالان ( 12. آموزش مبتدی سه سال )
کودک شما یک مبتدی است . پس شما باید با تمرینات مختلف در درون خانه ، حمام و آشنایی او با آب شروع کنید تا کودک را برای انطباق با محیط جدید آماده کنید . این بخش مخصوصا برای بچه های مبتدی بالای سه سال تنظیم شده است علی رغم سن کم کودکان آنها باید کاملا در زمان و چگونگی زیر آب رفتن مشارکت داشته باشند ، یعنی به جای کمک گرفتن از والدین یا مربی به تنهایی زیر آب بروند . همانند زمانی که کودک ترس و واهمه جهت هماهنگ سازی هیجانات داشت ، در این جا نیز بازیهایی را آوردهایم که به کمک آنها کودک خود با اشتیاق ، تمرین زیرآبی رفتن را انجام دهد . با این دسته بازیها او یاد میگیرد که با میل و رغبت سرش را زیر آب ببرد .
برنامه را دنبال کنید تا شما را در تکنیکهای بخش اول و این بخش راهنمایی کند و زیرآبی رفتن بدون کمک را جایگزین زیرآبی رفتن کمکی کند . حتما به کودک یادآور شوید که شنای زیر آب یا شنای با مسافت کوتاه را باید زمانی تمرین کند که بتواند با اطمینان خاطر به تنهایی زیر آب برود . بعد از آن میتواند در آبهای آزادهم شنا کند . برای سازگاری و انطباق در آبهای ( جهت زیر آب بردن سر در بازی گرفتن توپ ) فردی که کودک را هُل میدهد باید 46 – 30 سانتی متر او را به سمت نفر مقابل سر دهد . از تکنیکهای مراحل یک ، سه و یا چهار استفاده کنید و کودکتان را به بردن سرش زیر آب و رساندن خودش به فرد مقابل تشویق کنید . فرد مقابل هم باید برای اتمام بازی به او جایزهای بدهد . زمانی هم که کودک در این مهارت خبره شده به مرحلهی دوم بروید و زیر آبی بدون کمک را با زیر آب رفتن کمکی جایگزین کنید .
برنامه آموزشی :
گرم کردن : سه دقیقه ( تمرین پا زدن یا ذنبال اسباب بازی کردن را انجام دهید . )
زمان شعرخوانی : سه تا پنج دقیقه ( شعری مربوط به آب بازی بخوانید . )
چرخه فعالیت : مجموعا ۱۲ – ۱۰ دقیقه ( چرخه را مطابق با نمونه زیر تنظیم کنید . سه تا پنج دور هم تمرین کنید . )
- ایستگاه آب بازی و آب پاشی
- راه رفتن میمون وار
- بازی گرفتن توپ ( در مرحلهی مناسب )
در این بازی در حین معرفی مهارت زیر آبی رفتن ، کودک را هم سر دهید . زمانی هم که کودکتان با یک مهارت سازگاری پیدا کرد ، طبق الگوی داده شده به مهارت بعدی بروید . برای جلوگیری از زیر آب رفتنهای زیاد و متوالی برخی تمرینات روی سطح آب را هم انجام دهید و تنها زمانی تمرین شنا کنید که کودک از زیر آبی رفتن لذت ببرد .
- سُرخوردن روی آب
- فروبردن گونه در آب حداکثر سه تا پنج بار
- زیر آب بردن بدون کمک ( سازگار شده برای آبهای آزاد )
- شنای زیر آب کمکی همراه زیر آب رفتن بدون کمک حداکثر ۲ تا ۴ بار
- شنای مسافت کوتاه حداکثر ۳ تا ۴ بار
- بسکتبال
- فرو بردن صورت در آب ، حداکثر ۲ تا ۴ بار
- راه رفتن تمساح مانند
- ایستادن یا پریدن از لبه استخر
مقالات مرتبط : آموزش شنا کودکان
الف ) رسیدن به دیواره استخر و گرفتن آن ( بسته به توانایی فرد در مرحلهی اول یا دوم اجرا شود ) حداکثر سه تا چهار بار
ب ) پریدن از لبه استخر ( بسته به توانایی فرد در مرحلهی اول یا دوم اجرا شود ) حداکثر سه تا چهار بار
تعادل سه – پنج دقیقه
زمان خروج از آب یک دقیقه
دیدگاهتان را بنویسید