آموزش شنا به خردسالان ( 2. نفس گیری )
1 ) آغاز نفس گیری :
در بخش نفس گیری در آب آموزش شنا به خردسالان ، وقتی کودکتان از ریختن آب روی سر و صورتش لذت می برد و اجرای تکنیک فرو بردن گونه در آب برایش لذت بخش می شود حال زمان آن فرا رسیده که روشی جدید برای زیر آب رفتن را به او آموزش دهید . علامت مربوط به نفس گیری یک تکنیک بسیار مهم است ، اما زمانی باید آموزش داده شود که حس درونی و غریزیتان ، شما را مطمئن کند که کودکتان آماده یادگیری آن است .
– اهداف و نکات آموزشی :
زمانی که کودکتان با اجرای تکنیک چرخاندن صورت شاد و خوشحال میشود بعنوان بخشی از بازی گرفتن توپ ، علائم نفس گیری را جایگزین آن کنید . البته در ابتدا فقط فرو بردن تا نیم تنه را تمرین کنید . اگر کودکتان سه ساله یا بیشتر است ، به جای این مهارت ، فرو بردن صورت در آب را تمرین کنید .
- با فاصله ۹۰ تا ۱۲۰ سانتی متری فرد مقابل و در استخری به عمق کمرتان به ایستید . نفر مقابل باید اسباب بازی را روی سطح آب نگه دارد . کودک را در وضعیت سر خوردن نگه دارید ، سپس همین طور که یک ، دو و سه را میشمارید دو قدم به جلو بردارید و در عدد سه او را ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر بلند کرده و به زیر آب ببرید . علائم بلند کردن و شمارش باید او را متوجه کند که در حال آماده شدن برای زیر آب رفتن است ، اما خود شما هم نگاه کنید که او آماده باشد چشمانش بسته باشد ولی دهانش میتواند باز باشد ) پائین رفتن و زیر آب رفتن او را تدریجا دنبال کنید . این نکته را هم بدانید ، همین طور که کودکتان با گذشت هفتهها ، ماهها و سالها ، کامل تر و کارآمدتر میشود ، شما میتوانید به تدریج ارتفاع بلند کردن او را به ۱۰ سانتی متر هم کاهش دهید .
- کودکتان را در حالی که صورتش زیر آب است به سمت فرد مقابل هل دهید ، در صورت نیاز یک قدم دیگر بر دارید .
- پس از نیم ثانیه ، کودک را بالا بیاورید و او را در آغوش فرد مقابل قرار دهید . نفر مقابل باید کودک را نسبت به هر گونه سرفه کردن بررسی کند ولی مهم تر از این ، باید به او زمان بدهد و حواس او را هم پرت کند . از این که او خیلی هیجان زده شده باشد ، نگران نشوید ولی در صورتی که گریه کرد فعالیت دیگری را انجام دهید . در هر نوبت آموزشی و در دورههای متفاوت چرخهی فعالیت حداکثر سه بار این تمرین را تکرار کنید .
مقالات مرتبط : آموزش شنا کودکان
2 ) زیر آب رفتن چهره به چهره
در ادامه تمارین بخش نفس گیری در آب آموزش شنا به خردسالان ، در این روش جایگزین زیر آب رفتن ، شما در حالی کودکتان را زیر آب میبرید که او رو به شماست و او پس از بیرون آمدن از آب چهرهی شاد و خندان شما را میبیند و در صورت شوکه شدن و ترسیدن او از این تکنیک ، چهرهی شما به او اطمینان و قوت قلب میدهد . از تکنیک شمارش و بلند کردن برای نفس گیری جهت آماده کردن کودک برای زیر آب رفتن استفاده کنید ، بسته به توانایی کودک او را بین نیم تا سه ثانیه زیر آب نگه دارید .
- در استخری به عمق سینه تان و در وضعیت چهره به چهره قرار بگیرید ، دست خود را باز و آرنجتان را اندکی خم کنید تا بین خود و کودک فاصلهای را ایجاد کنید . به آهستگی رو به عقب حرکت کنید و شروع به شمارش یک ، دو و سه کنید . با شماره سه کودک را ۱۰ تا ۳۰ سانتی متر از سطح آب بلند کنید . در مقابل عمل بلند کردن شما ، کودک باید چشمانش را ببندد .
- حرکت رو به عقب خود را به آرامی ادامه دهید و همین طور که کودک را پائین میآورید او را اندکی زیر آب فرو ببرید و پس از نیم الی یک ثانیه کودک را بیرون آورده و حواسش را با یک اسباب بازی پرت کنید با گذشت زمان و ادامه تمرین شما میتوانید به تدریج زمان زیر آب بودن را تا سه ثانیه افزایش دهید .
– اهداف و نکات آموزشی :
ایستادن در عمق کم ( به اندازه سینهتان شما را در نگه داشتن راحت کودک حتی در وضعیت دستان باز هم کمک میکند . با یک سرعت آهسته به عقب حرکت کنید . دقت کنید که بدن کودک صاف و کشیده باشد و پاهای او روی سطح آب قرار گرفته باشد .
مقاله پیشنهادی : آموزش شنا
دیدگاهتان را بنویسید