25. نفس گیری به کمک مربی
کودکی که بالا آمدن و نفس گیری را یاد میگیرد ، قادر به شنای طولانی میباشد و همین طور که به عمق آب میرود ، میتواند بارها و بارها به سطح آب بیاید . به سطح آب آمدن و نفس گیری ، چندین ماه طول میکشد تا کاملا فراگرفته شود ولی با تمرین و صرف زمان و دستورالعمل صحیح تکنیکی ، کودک به آزادی جدیدی در آب دست پیدا خواهد کرد .
نکات آموزشی :
شروع این مهارت برای کودکان سنین پایینتر باعث میشود که کودکتان به صورت عمودی شنا کند که این امر موجب ناکامی و خستگی زیاد او میشود . حمایت او از کمر یا لگن ، اهرمی را ایجاد میکند که در جلو بردن دستها و بلند کردن سر به او کمک میکند .
مرحله اول :
در استخری به عمق سینه و با فاصلهی چهار و نیم متری فرد مقابل به ایستید . کودک خود را در وضعیت سُرخوردن نگه دارید و او را برای رفتن زیرآب هدایت کنید . همین که صورتش زیر آب رفت ، او را رها کرده و در کنار او حرکت کنید . در پایان حبس نفس او ( این زمان حدود ۱۰ ثانیه است ) دستان خود را زیر بغل او بگذارید و او را برای نفس گیری به بالا بیاورید . فرد مقابل یا گیرنده در حالی که روبروی کودک ایستاده باید یک دم بلند صدادار را انجام دهد و زمانی که شما میگویید «نفس بگیر» دهانش را ببندد . حواستان باشد که کودک نفس گیری کرده باشد و سپس شنای زیر آب او را ادامه دهید تا به فرد مقابل یا گیرنده برسد و او نیز باید کودک را از آب بیرون آورده و به او جایزه بدهد . این تکنیک را در حداقل شش برنامه آموزشی تمرین کنید .
مقالات مرتبط : آموزش شنا به کودکان
مرحله دوم :
زمانی که کودک با هر بار بالا آمدن توسط شما در مرحله اول نفس گیری کرد ، حال به او اجازه دهید خودش سرش را از آب بیرون آورد . روش او را دنبال کنید ، با این تفاوت که در حین نفس گیریهایش ، دستتان را زیر شکم او قرار دهید . با این کار کودک میتواند تنهی خود را روی دستان شما بیندازد ، به کمرش قوس دهد ، چانه خود را از آب خارج کرده و نفس گیری کند . سپس میتواند مجددا سرش را زیر آب برده و شنا کند . ممکن است اوایل تمرین نیاز پیدا کنید مچ خود را برای کمک به بالا آمدن کودک رو به بالا بچرخانید . این تکنیک را حداقل در شش برنامه آموزشی تمرین کنید .
مرحله سوم :
هر زمان که کودک شما در مرحله دوم مهارت کافی پیدا کرد ، دستان خود را از زیر شکم او به پایینتر و روی لگن او بیاورید . این امر باعث میشود تلاش او بیشتر شود و سخت تر دستانش را در آب حرکت دهد و سرش را برای هواگیری بالا بیاورد . این تکنیک را نیز حداقل در شش برنامهی آموزشی تمرین کنید .
مقاله پیشنهادی : آموزش شنا
مرحله چهارم :
را برای اول هر وقت کودکتان در مرحله سوم اعتماد به نفس پیدا کرد ، دستان خود را از دور لگن به دور رانهای کودک بیاورید تا با ایجاد نیروی کمتر باعث شود او برای بالا آمدن سخت تر دست بزند و بیشتر تلاش کند . این تکنیک را حداقل در شش برنامه آموزشی تمرین کنید .
دیدگاهتان را بنویسید